EXCLUSIV  ”Axa Răului” este, din păcate, în toată lumea, spune Adrian Zuckerman: Aceste trei ţări colaborează să producă instabilitate şi rău

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România, a vorbit despre Axa Răului.

"Din păcate, această Axa a Răului (n.r. Iran - Rusia - China) este destul de bine ştiută. Aceste trei ţări colaborează să producă instabilitate şi rău în toată lumea. Nu este numai în Israel. Este în Africa, în America Centrală, în America de Sud şi în Orientul Mijlociu. În absolut toată lumea! Sunt în spatele tuturor problemelor de destabilizare a lumii. Bineînţeles, sunt şi în Europa. Vedem ce se întâmplă în Ungaria, în Slovacia, în Austria - propaganda şi dezinformarea care se bagă în ţările europene, inclusiv în România. 

Cele trei țări (n.r. Iran, Rusia, China) sunt responsabile pentru toate lucrurile astea. Din păcate, sunt ajutate de țări precum Coreea de Nord, ţările BRICS, Brazilia, Africa de Sud şi altele care vor să facă un ban. Este ceva groaznic! Povestea trebuie spusă. Să ne uităm unde eram acum trei ani, unde eram la sfârşitul anului 2020, la începutul anului 2021. America, atunci, avea cea mai puternică economie globală, cea mai mare din istoria Americii, era cel mai mare producător de energie - nu numai energie verde, dar era cel mai mare producător de gaz, petrol şi inflaţia era minimă. Economia era foarte puternică. Cum a venit Administraţia Biden la putere, a tăiat producţia de gaz şi petrol american - economia americană a luat-o în jos, inflaţia a luat-o în sus, economiile globale au început să se strice. Sunt țări în lume care au rata de inflație de 100%. La începutul anului 2021, acolo trebuie să ne uităm", a spus Adrian Zuckerman.

"I-a încurajat pe ruşi, chinezi, iranieni să creadă că America este slabă"

"Al doilea lucru care s-a întâmplat este cea mai rușinoasă retragere din istoria americană - retragerea din Afganistan. Acest lucru i-a încurajat pe ruşi, chinezi, iranieni să creadă că America este slabă, nu are putere, nu are viziune. Americanii au lăsat acolo vreo 80 de miliarde de dolari - echipament militar, muniţie. Şi mai rău decât asta, oamenii responsabili nu au fost traşi la răspundere până astăzi. Este o greşeală, o enormitate fără scuze. De acolo au început problemele, dacă ne uităm în lume. Apoi a început invazia rusă a Ucrainei. Țin minte cum președintele Biden a spus: "O mică incursiune în Ucraina nu contează!". Când auzi așa ceva, dacă ești Putin, boom! Te-ai dus. Nu se poate spune așa ceva. Atunci, procedează corect să ajute Ucraina, dar nu o ajută destul. (...)

Ruşii şi-au dat seama că nu merge bine. Colaborează cu iranieinii - le dau drone, muniţie. Nord coreeni, din păcate, în ultimii doi ani, au început să lanseze rachete, le-au dat muniţie ruşilor. Rușilor nu le merge bine, așa că ce s-a întâmplat a fost să le spună "prietenilor" din Teheran: "Ajutaţi-ne cu ceva! Faceți ceva în Israel". Şi asta s-a întâmplat. Atacul din Israel a venit de la Teheran, la rugămintea Moscovei, cu ajutorul Beijingului. Aceste trei țări colaborează între ele, cu ajutor de la alții mai mici.", a mai spus fostul ambasador al SUA în România.

Vezi și: Axa răului. Ambasadorul Adrian Zuckerman: Rușii încearcă acum să se salveze, pentru că pierd. Putin, ”absolut” în spatele atacului asupra Israelului

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel