Avram Iancu, ultimul antrenament înainte de a parcurge Dunărea înot de la izvoare până în Deltă

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii, a început miercuri ultimul antrenament oficial în cadrul pregătirilor pentru proiectul în care şi-a propus să străbată înot fluviul Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. 

Iancu a plecat înot pe râul Mureş, din localitatea Aurel Vlaicu, judeţul Hunedoara, urmând să parcurgă circa 50 de kilometri până la ieşirea din Deva, pe cursul apei. El este însoţit de doi caiacişti şi a estimat că antrenamentul ar putea dura circa 12 ore.

'Întâmplarea face ca la extremitatea estică a judeţului meu, Hunedoara, la marginea Mureşului, să se afle o localitate cu un nume simbol: Aurel Vlaicu. Alături de Traian Vuia, primul om din lume care reuşeşte să zboare cu un aparat mai greu decât aerul, Aurel Vlaicu este unul dintre pionierii aviaţiei româneşti şi mondiale. Da, din localitatea care mă duce cu gândul la premierele mondiale româneşti, îmi voi lua zborul spre acest ultim antrenament care vizează tot o premieră mondială: străbaterea întregului curs a Dunării, doar în slip, fără costum de protecţie', a scris Avram Iancu pe pagina sa de socializare.

2.860 kilometri numai în slip

Bibliotecarul din Petroşani şi-a propus să străbată înot Dunărea, de la izvoare până în Delta Dunării, pe un traseu în lungime de 2.860 de kilometri. Plecarea oficială este stabilită pentru 18 iunie, din faţa Primăriei Petroşani, iar startul în această provocare dificilă va fi dat pe 20 iunie, de la Donauschingen, în Munţii Pădurea Neagră. Sosirea estimată va fi în Portul Sulina pe 20 august, interval în care Iancu va străbate zece ţări şi patru capitale europene. Avram Iancu va înota, în medie, zece ore pe zi, numai în slip, fără alte echipamente ajutătoare, cum ar fi labele de înot sau costumul de neopren, ceea ce reprezintă o premieră mondială.

El spune că prin demersul său doreşte să refacă drumul pescarului din romanul 'Pilotul de pe Dunăre', de Jules Verne, şi să atragă atenţia asupra importanţei lecturii şi a ecosistemului din Delta Dunării. Avram Iancu a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart malurile englez şi respectiv francez ale canalului. (Agerpres)

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy