Avocatul Toni Neacşu ameninţă cu plângeri penale după ultima hotărâre CNSU

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

"Dacă Guvernul cu puteri limitate aprobă prin Hotărâre de Guvern propunerile CNSU, suntem într-o plină şi deşănţată dictatură guvernamentală, într-o suspendare de facto a Constituţiei şi într-un delir nedemocratic.

Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit în nici un fel potrivit legislaţiei actuale, iar orice restricţie suplimentară faţă de cele deja existente trebuie adoptată prin Lege a Parlamentului României.

Eu personal voi renunţa la orice reţinere şi voi începe să formulez, în nume personal, plângeri penale. Scopul chiar nu scuză mijloacele, iar Constituţia nu poate fi cârpă de şters pe jos", a scris Adrian Toni Neacşu pe Facebook. 

Propunerea CNSU nu va fi preluată în HG 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat astăzi o hotărâre prin care propune ca angajații la stat și cei din clădiri de birouri private să poată avea acces la job doar cu Certificatul verde, mai precis dacă fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

”Se propune reglementarea accesului angajaților în toate sediile instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorii economici cu capital public, precum și în clădiri de birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan, prin limitarea acestuia doar la persoanele care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.”

Acest aspect nu va fi preluat în HG. Reglementarea trebuie prinsă într-un act normativ de nivel superior. Pentru acest lucru este nevoie de o lege votată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Amintim că CCR a decis că o astfel de restrângere a unui drept se poate face doar prin lege.

Austria va cere certificatul verde la locul de muncă de la 1 noiembrie

Austria va cere de la 1 noiembrie certificatul verde - vaccinare, trecere prin boală sau test PCR recent - pentru a merge la locul de muncă acolo unde în birou există mai mult de o persoană, relatează miercuri EFE.

Această măsură, aprobată de coaliţia guvernamentală formată din conservatori şi ecologişti, a fost anunţată în aceeaşi zi în care ţara a înregistrat cel mai mare număr de contagieri de COVID-19 din 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel