Avocatul profesorului Marius Balo arestat în China: Nu am primit niciun răspuns. Este teribil de grav!

Eugen Iordăchescu, avocatul profesorului Marius Balo, spune că nici până acum nu a primit un răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis privind aducerea în țară a acestuia din închisoarea din China, unde se află.

"Este teribil de grav"

"Din păcate, nu am primit niciun răspuns din partea preşedintelui României. Acest lucru este teribil de grav deoarece evocă atitudinea extrem de nefavorabilă în relaţia cu cetăţenii acestei țări pentru că este o obligaţie a autorităţilor române să ia toate măsurile pentru a proteja interesele cetăţenilor români, pentru a le proteja viaţa şi, evident, să se manifeste ca nişte conducători care sunt respectați atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Din punctul nostru de vedere, o astfel de atitudine evocă slăbiciunile instituţiilor statului şi faptul că de fapt noi nu suntem recunoscuţi pe plan internaţional, că nimeni nu bagă România în seamă, că orice eforturi pe care orice cetăţean obişnuit le face pentru a-i fi respectate drepturile sunt luate în derâdere.

"MAE dă dovadă de o totală lipsă de transparență"

Informaţiile noastre despre profesorul Marius Balo sunt foarte puţine. Ştim că a intrat în greva foamei. Mai ştim că despre această situaţie Ministerul Afacerilor Externe, din păcate, dă dovadă de o totală lipsă de transparență, nu informează care este situaţia concretă în care se află Marius Balo. Ca atare, noi suntem teribil de îngrijoraţi vizavi de soarta acestuia.

Ministerul de Interne cred că este culpabil în ceea ce priveşte refuzul aducerii în ţară a lui Marius Balo, invocând situaţia pandemică la nivel internaţional, menţionând faptul că nu pot să plece în Rep. Populară Chineză ofiţerii de poliţie pentru a-l transfera pe Marius Balo pentru că ar trebui să intre în carantină", a spus avocatul Eugen Iordăchescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel