Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la dificultățile de exprimare ale copiilor care au ratat doi ani de școală în format fizic.

Renate Weber a participat la emisiunea DC Anima de la DC News TV, moderată de Tudor-Tim Ionescu, discutând multiple subiecte conexe rolului său ca Avocat al Poporului. Printre teme s-a numărat și distanțarea socială impusă de autorități în timpul pandemiei de Covid-19, lucru împotriva căruia Renate Weber a militat insistent la acea vreme.

„Am fost îngrozitor de împotriva ideii de distanțare socială cum ne cereau în pandemie. Am spus tot timpul că trebuie o distanțare fizică, nu socială”, a explicat aceasta.

Perioadă propice dezvoltării sociale

Deși măsurile de protecție și-au avut rostul lor, copiii au fost ținuți în case și nevoiți să facă școală online, lucru ce le-a dăunat capacității de exprimare și abilităților de comunicare. În perioada adolescenței, tinerii se află într-un moment prielnic explorării sociale, lucru care nu a fost posibil din cauza situației din 2020-2022.

„Eu știu adolescenți care mergeau și se învârteau pe lângă școală că le era dor să fie în clasă și să interacționeze între ei”, a mai adăugat Weber.

Avocatul Poporului, sesizat în legătură cu situația

Astfel, Renate Weber a spus pe larg ce urmează să se întâmple, după ce instituția a fost sesizată cu privire la problemele de comunicare ale tinerilor.

„Avem un caz în care ne-am sesizat pentru că s-a constatat că copiii care au lipsit doi ani de la școală... >>> Vezi explicația și videoclipul complet pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel