Avocatul Poporului și-a dat demisia. De Ce a făcut acest lucru

Crişu Anastasiu şi-a dat demisia din funcţia de avocat al poporului. "Motivele sunt de natură personală", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, cel care a făcut anunţul.

Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a înaintat demisia, a declarat, joi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Motivele, spune liderul PNL, sunt de natură personală.

Anastasiu Crişu ocupă funcţia de avocat al poporului din ianuarie 2013. Născut în 1957, Anastasiu Crişu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi avocat în Baroul Bucureşti. Între 2005 şi 2009 a fost procuror la Parchetul de pe lângă ICCJ, între 2002 şi 2005 a fost procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi a României, instituţie în care a mai lucrat între 1993 şi 2002. Între 1990-1993 a lucrat ca inspector la Corpul de Control al Guvernului, iar între 1981 şi 1990 a fost judecător şi procuror, arată Romania TV.

“Ultima acțiune publică pe care a avut-o a fost autosesizarea în cazul Pungești, de săptămâna trecută. Nu știu în ce măsură ar fi putut rezolva ceva. În plus, mai știu și că Avocatul Poporului îl mai înjura din când în când pe Traian Băsescu. În rest, habar nu am ce-a făcut. Avocatul Poporului este o instituție publică care lipsește cu desăvârșire din viața publică. De Avocatul Poporului auzim doar atunci când îi expiră mandatul”, a spus Victor Ciutacu, într-o intervenție telefonică.

Traian Băsescu: Avocatul Poporului, un supus al USL 

Traian Băsescu spunea, în urmă cu câteva zile, că Avocatul Poporului este „un supus al Puterii” pentru că tolerează ca acte normative "extrem de importante" să intre în vigoare, deşi sunt neconstituţionale. “De la instalarea Guvernului Ponta s-au emis 80 de ordonanțe simple și 105 ordonanțe de urgență. Total: 185 de ordonanțe, când ai o majoritate de 70% în Parlament. Asta arată că prioritățile acestor oameni sunt să scape de sub orice control, având în vedere că Avocatul Poporului, care este singurul care poate ataca ordonanțe și ordonanțe de urgență, nu își face datoria. El este un supus al Puterii și nicidecum Avocatul Poporului”, a afirmat şeful statului, conform Agerpres. Traian Băsescu a spus că Avocatul Poporului este mai degrabă avocatul USL-ului decât al poporului. "Nu îl reprezintă, atâta timp cât tolerează ca acte normative extrem de importante să intre în vigoare, să producă efecte, deși sunt neconstituționale”, a precizat Traian Băsescu, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel