Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul care a scandalizat România

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul copiilor și adulților din comuna Berevoești - satul Gămăcești, județul Argeș, sechestrați și supuși la muncă forțată.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor", informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Procurorii au efectuat percheziții în comuna Berevoești, la 40 de persoane suspectate că ar fi recrutat sau răpit oameni săraci sau copii cu dizabilități, pe care i-ar fi pus să cerșească sau să muncească în gospodăriile acuzaților.

[citeste si]

"DIICOT a început urmărirea penală față de 40 de persoane, iar în total 90 de oameni sunt vizați în acest dosar. Aceste persoane sunt acuzate că, începând cu anul 2008 și până în prezent, ar fi constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care ar fi recrutat aproximativ 40 de persoane minore și majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-ar fi exploatat, supunându-le la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel