Urmărește emisiunea live


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după gafa conducerii DGASPC Buzău

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la decăderea din drepturi, la solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Buzău.

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

"Mass-media a difuzat, în 3 noiembrie 2016, mai multe știri conform cărora 65 de copii au fost decăzuți din drepturi ('65 de părinți din Buzău au rămas fără copii, după o simplă semnătură. Decizie șocantă luată de Protecția Copilului'; 'Gafă a conducerii DGASPC Buzău. Solicită instanței preluarea în plasament a 65 de copii, fără știrea părinților'; 'Situație incredibilă: 65 de copii cu nevoi speciale, 'furați' pe hârtie pentru deconturi').

Potrivit articolelor din presă, minorii provin din mai multe județe și sunt elevi la școli speciale din județul Buzău (școli pentru surdo-muți sau nevăzători), fiind înscriși în aceste unități de învățământ pentru a beneficia de sprijin corespunzător deficiențelor. Pentru ca D.G.A.S.P.C. Buzău să poată deconta costurile aferente cazării și meselor pentru acești minori, conducerea instituției a dispus luarea copiilor în plasament, în regim de urgență. Ulterior, părinții au primit citații de la instanța de judecată, din care au aflat că sunt decăzuți din drepturile părintești. Din informațiile prezentate de către presă rezultă că familiile minorilor sunt organizate, sunt preocupate de copiii lor și au dorit să ofere acestora condiții de învățământ corespunzătoare deficiențelor lor", se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel