Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: Nu există competență

Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: Nu există competență
Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: Nu există competență

Avocatul Poporului i-a oferit un răspuns lui Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse femei și bărbați, care a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR.

Avocatul Poporului îi răspunde, luni, președintelui Comisiei pentru egalitate de șanse femei și bărbați, deputatul AUR Dan Tanasă, care a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR: „Adjuncții sunt numiți”, spune Avocatul Poporului.

După ce Dan Tănasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, a cerut public Avocatului Poporului demiterea imediată a lui Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporului, pentru participarea la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș, reprezentanții instituției i-au transmis deputatului AUR că adjuncții sunt numiți.

„Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat (Congresul UDMR - n.r.). În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului”, transmite Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului nu are competențe

Instituția arată, de asemenea, că Avocatul Poporului nu are în competențe demiterea adjuncților.

„Potrivit dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, potrivit sursei citate.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sângerorgiu de Mureș. La eveniment au participat numeroși lideri politici de la guvernare și din opoziție, scrie Mediafax.

AUR intră în GREVĂ parlamentară, pe termen nelimitat. Lavric: Protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură!

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură, a informat, luni, senatorul partidului Sorin Lavric. 

'Am anunţat acum în Biroul permanent al Senatului că Partidul AUR intră în grevă parlamentară în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură. Fireşte că protestul nostru sub forma grevei nu va avea niciun efect, ei fac ce vor, însă este singurul mod în care putem atrage atenţia asupra acestui abuz', a precizat Lavric, care este secretar al Senatului.

Sorin Lavric a adăugat că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota, iar ulterior vor merge la Camera Deputaţilor pentru a protesta din nou (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel