Avocatul Poporului, răspuns ordonanţe Cod fiscal şi Pilonul II

PNL şi sindicaliştii au depus sesizări la Avocatul Poporului semnalând aspecte de neconstituţionalitate ce urmează a fi analizate de Voctor Ciorbea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat luni că analizează aspectele de neconstituţionalitate invocate la ordonanţele privind modificarea Codului fiscal şi Pilonul II de pensii, susţinând că anul acesta va lua o decizie.

"Este o altă sesizare, aceasta se referă la OUG 82, cealaltă priveşte OUG 79. Există o legătură importantă între cele două ordonanţe. În cadrul scurtei discuţii pe care am avut-o cu reprezentanţii PNL, au subliniat principalele motive care în opinia dânşilor constituie aspecte de neconstituţionalitate şi pentru care ne-au cerut să le examinăm şi să sesizăm CCR. O vom face în cel mai scurt timp cu putinţă. Lucrăm la ambele ordonanţe. (...) Nu am luat o decizie. Anul acesta categoric (vom lua o decizie - n.r.)", a afirmat Victor Ciorbea, după ce liberalii au depus o solicitare de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a OUG 82/2017 referitoare la Pilonul II de pensii.

Ciorbea a spus că a solicitat şi a primit documente şi precizări suplimentare în urma întâlnirii cu liderii confederaţiilor sindicale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel