Avocatul Poporului, mutare importantă pentru toți cei care stau la bloc

Avocatul Poporului recomandă modificarea cadrului legislativ existent în domeniul debranșării individuale de la sistemul centralizat de energie termică. 

În acest sens, pe baza examinării mai multor petiții adresate instituției și a legislației în materie, Avocatul Poporului a întocmit un Raport special, pe care l-a înaintat Parlamentului României și Guvernului.

“Decizia de deconectare, așa cum rezultă din prevederile legale, este una personală, care angajează doar acordul vecinilor direct afectați, în sarcina furnizorului fiind efectuarea propriu-zisă a deconectării, cu respectarea condițiilor tehnice. Cât privește modificarea contractului de furnizare a energiei termice, aceasta este o consecință firească a micșorării numărului de utilizatori ai serviciului într-un condominiu, neputând fi o condiție prealabilă debranșării”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.
 
S-a ajuns aici deoarece prin acte normative cu forță juridică inferioară legii se introduc restricții ale libertății individuale de alegere a sistemului de energie termică, de natură să aducă atingere existenței dreptului respectiv.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel