Avocatul Poporului, intervenție pentru fetița cu mama la închisoare

Avocatul Poporului va interveni în cazul fetiței Ana Maria a cărei mamă se află în închisoare pentru că a furat mâncare.

"Nu avem competențe în legătură cu grațierea, dar ne-am sesizat din oficiu și vom face o anchetă. Luni dimineață, colegii mei vor lua legătura cu Ana. Împreună cu autoritățile vom încerca să facem ceva în plan social", a zis Victor Ciorbea la Antena 3, în emisiunea "Dincolo de știri cu Cristina Țopescu".

Ana Maria, fetița de 9 ani a cărei mamă se află în arest - după ce a furat mâncare pentru a-și hrăni copilul - a spus joi, la Antena 3, că și-ar dori foarte mult ca președintele Klaus Iohannis să-i grațieze părintele.

"Dacă un om mare, cum ar fi domnul președinte Iohannis, i-ar da o grațiere (mamei - n.r.), aș vrea să o văd de ziua mea acasă. Să aibă milă de mine, de un copil fără ajutor și să-i dea grațiere, să o văd în afara pușcăriei", i-a transmis fetița, joi, președintelui Klaus Iohannis.

[citeste si]

Copila a fost invitată joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, și întrebată de Mihai Gâdea ce le-ar transmite celor care pot schimba legi, Ana Maria a răspuns: "Să aibă milă de mine și să mi-o aducă pe mama acasă cât mai repede".

Femeia a fost arestată, după ce a încercat să fure mâncare dintr-un magazin pentru fiica sa, pentru că nu aveau bani să-i cumpere.

"De un an și o lună nu am mai văzut-o pe mama", a spus fetița. Totodată, ea a ținut să le dea un sfat și celor de vârsta ei: "Copiii care o au pe mama lor lângă ei să o prețuiască în fiecare clipă".

"Ea a vrut doar să mă hrănească și a vrut binele, dar a făcut un rău (a furat - n.r.), pentru că nu avea cu ce să mă hrănească", a explicat copila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel