Avocatul Poporului - FACIAS - Curtea Constituțională. Cadrele militare, excluse de la un beneficiu

Avocatul Poporului dă curs solicitării FACIAS de a sesiza Curtea Constituțională a României în problema excluderii cadrelor militare de la beneficiul concediului pentru îngrijirea copilului cu handicap.

Astfel, cadrul legislativ actual din România stabilește un tratament diferențiat în ceea ce privește concediul și indemnizația de îngrijire pentru părinții copiilor afectați de un handicap. În acest sens, legislația acordă posibilitatea părinților de a beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 18 ani. Concomitent, cadrele militare sunt excluse de manieră discriminatorie de la acest beneficiu, acestora putându-li-se acorda concediul numai până la împlinirea vârstei de 7 ani de către minorul bolnav.

Astfel, la data de 5 octombrie 2017, FACIAS a sesizat Avocatul Poporului cu privire la refuzul Direcției Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a Casei de Asigurări Medicale a Apărării Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, de a acorda concediul medical pentru îngrijirea copilului, în vârstă de 8 ani, încadrat în grad de handicap grav în beneficiul unui părinte apartenent al categoriei cadrelor militare.

[citeste si]

Apreciind ca fiind întemeiate susținerile și solicitările FACIAS, Instituția Avocatului Poporului a formulat la data de 18 decembrie 2017 o sesizare la Curtea Constituțională a României prin care a supus spre soluționare instanței de control constituțional excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 61 din OUG nr. 158/2005, prin care se limitează acordarea dreptului la concediu pentru creșterea copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 7 ani, din cauza statului special generat de situația militară a părintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel