Avocatul Poporului cere schimbarea procedurilor de imobilizare de către polițiști

Renate Webwe: Lucrurile trebuie să se schimbe, inclusiv în ceea ce privește programa lor, că este vorba de academie sau școlile de poliție
Renate Webwe: Lucrurile trebuie să se schimbe, inclusiv în ceea ce privește programa lor, că este vorba de academie sau școlile de poliție

Procedurile trebuie să fie în așa fel făcute încât să ofere și polițistului posibilitatea de imobilizare, dar și persoanei care este imobilizată șansa de a nu fi rănită sau de a muri, spune Renate Weber. Ea cere schimbarea programei din școlile de poliție și a procedurilor de imobilizare.

„Lucrurile trebuie să se schimbe, inclusiv în ceea ce privește programa lor, că este vorba de academie sau școlile de poliție. (...) Procedurile trebuie să fie în așa fel făcute încât să ofere și polițistului posibilitatea de imobilizare, dar și persoanei care este imobilizată șansa de a nu fi rănită, dincolo de ceea ce este fizic minim necesar, dar sub nicio formă, Doamne ferește, să-și piardă viața”, spune Renate Weber.

Ea afirmă că, în ultima perioadă, numărul comportamentelor violente ale polițitilor a crescut foarte mult.

„Vrem să identificăm soluțiile, vrem să vedem ce trebuie neapărat făcut pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple”, adaugă Avocatul Poporului.

Renate Weber precizează însă că instituția Avocatului Poporului este una de mediere care poate doar să facă recomandări.

Un bărbat de 63 de ani, din Piteşti, a murit luna trecută la puţin timp după ce a fost imobilizat de poliţişti, pentru că refuza să iasă dintr-un restaurant unde era incendiu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel