Avocatul Poporului, autosesizare în cazul copiilor violați

Bogdan Cotigă / 19 iun 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii
Avocatul Poporului
Descriere foto: Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în legătură cu situaţia de la Centrul de plasament Periş, unde mai mulţi copii ar fi fost violaţi de colegii lor mai mari.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap", se arată într-un comunicat al instituției.

Poliţia Ilfov s-a autosesizat după ce, pe 14 iunie, pe site-ul de ştiri www.a1.tv a fost prezentat reportajul intitulat "Centrul din plasament din Periş, un iad pe pământ! Violuri, abuzuri şi violenţă: copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici, cu retard!". Avocatul victimelor a declarat că abuzurile ar fi avut loc în centru, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, şi-a recunoscut fapta la audieri, menţionează comunicatul citat.

Poliţia Ilfov s-a autosesizat, iar cazul face obiectul unei anchete a DGASPC, precizează comunicatul Avocatului Poporului. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24