Avocatul Poporului apelează la Ombudsman-ul Austriei în privinţa pensiei unui cetăţean român

Avocatul Poporului s-a adresat Ombudsman-ului Republicii Austria, solicitând intervenţia acestuia pentru îndreptarea unui act de administrare defectuoasă aparţinând autorităţilor austriece, astfel încât să fie emisă decizia de acordare a unei pensii comunitare de urmaş unui cetăţean român. 

Demersul Avocatului Poporului este urmarea primirii unei petiţii, în care un cetăţean român semnala actele de administrare defectuoasă comise de Landesstelle Burgenland, Odenburger Strasse 8, 7001 Eisenstadt, şi Landesstelle Wien, Frierdrich-Hillegeist-Strasse 1, 1021 Wien, care îi afectează dreptul la pensia comunitară de urmaş după tatăl său, cetăţean român cu ultimul domiciliu în Austria, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

'În conformitate cu reglementările articolelor 44 - 51 şi a articolelor 78, 78 (a) şi 79 (a) din Regulamentul (CEE) nr. 14708/71 precum şi articolelor 36 - 38, articolelor 41 - 42, articolelor 45 - 47, articolul 49 şi articolul 90(*) din Regulamentul (CEE) nr. 574/72, Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea a transmis, în 8 noiembrie 2016, către Landesstelle Burgenland, formularul E 203 (RO) pentru instrumentarea unei cereri de pensie de urmaş, formularul E 205 (RO) pentru atestatul privind cariera de asigurat în România, formularul E210 (RO) pentru notificarea deciziei cu privire la cererea de pensie utilizate în aplicarea Regulamentelor (CE) nr. 883/2004 şi nr. 987/2009. Întrucât autoritatea austriacă nu a transmis un răspuns şi nu a emis nicio soluţie, în 10 martie 2017, Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea a transmis o revenire, prin formularul E001 (RO), reglementat prin art. 84 din Regulamentul (CEE) nr. 1408/71 şi utilizat în aplicarea Regulamentelor (CE) nr. 883/2004 şi nr. 987/2009 la care, de asemenea, autoritatea austriacă nu a formulat un răspuns sau o soluţie. În succesiunea acestor demersuri, Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea a transmis, în 30 martie 2018, către Landesstelle Wien formularul E001 (RO).

Acest document reprezintă o comunicare/completare a informaţiilor referitoare la stagiul realizat în România de către susţinătorul decedat, întrucât fiica acestuia a depus la Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea documente suplimentare privind vechimea în muncă obţinută de tatăl său în România', precizează Avocatul Poporului. Până la data redactării scrisorii, dosarul pentru acordarea pensiei comunitare de urmaş pentru cetăţeanul român nu a fost soluţionat întrucât niciuna dintre instituţiile austriece nu a emis decizia de pensie şi, ca urmare, Avocatul Poporului s-a adresat Ombudsman-ului Republicii Austria, solicitându-i intervenţia 'pentru îndreptarea acestui act de administrare defectuoasă, astfel încât cetăţeanul român, urmaş al susţinătorului său, decedat în Republica Austria, să primească decizia de acordare a pensiei comunitare de urmaş şi plata drepturilor legale, cuvenite încă din anul 2016'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel