Avocatul Poporului, solicitare către Nelu Tătaru. "Așteptăm răspunsuri în regim de urgență"

Renate Weber, Avocatul Poporului
Renate Weber, Avocatul Poporului

Avocatul Poporului i-a transmis o solicitare ministrului Sănătăţii.

Avocatul Poporului solicită, vineri, printr-un comunicat de presă, ministrului Sănătății organizarea cu celeritate a examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul și așteaptă de mai mult de cinci luni participarea la acest examen pentru a dobândi drept de practică.

„În contextul creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, presa a difuzat reportaje privind situația îngrijorătoare care se înregistrează la nivelul anumitor spitale, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și în alte spitale din țară, pe fondul lipsei personalului medical de specialitate („Situație tensionată la Secția de Terapie Intensivă de la Județean. Demersuri pentru menținerea celei de-a doua linii de gardă”, „Camionul ATI de la SJU Ploiești este deocamdată decorativ. Întrebări la care așteptăm răspunsuri în regim de urgență”)”, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului  s-a sesizat din oficiu

Avocatul Poporului arată că s-a sesizat din oficiu, fiind efectuate demersuri la Direcția de Sănătate Publică Prahova, dar și la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

„Atât conducerea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cât și cea a Spitalului Județean de Urgență Ploiești au avut un punct de vedere similar, din care reiese că printre dificultățile întâmpinate în asigurarea necesarului de cadre medicale, se regăsește suspendarea concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor vacante de medici, începând cu instituirea stării de urgență pe teritoriul României”, menționează sursa citată.

Având în vedere lipsa de medici specialiști cu care se confruntă spitalele din România, pe fondul actualei pandemii, Avocatul Poporului cere organizarea cu celeritate a examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel