EXCLUSIV  Avocatul Nicoleta Munteanu și Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, la D`ECONOMIC NEWS cu Alex Vlădescu / video

Alex Vlădescu
Alex Vlădescu

Jurnalistul Alex Vlădescu vă așteaptă, vineri, 24 martie, cu o nouă ediție a emisiunii „D`ECONOMIC NEWS” la DC News, DC News TV și DC Business.

În prima parte a emisiunii, invitatul lui Alex Vlădescu este Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

ROMÂNIA, O ȚARĂ TOT MAI DATOARE. Datoria publică a României explodează! Am pierdut 50 de miliarde de euro doar pe plata dobânzilor aferente împrumuturilor în ultimii 25 de ani, arată calculele economiștilor. Ce puteam face cu banii? Datoria publică a României înseamnă o datorie de 24.000 euro pentru fiecare familie, arată aceleași date. Ajută inflația în creștere Guvernul în suportarea datoriei publice și cum? Îi convine Guvernului să avem o inflație ridicată? Datoria externă totală a României a crescut în ianuarie la 150,235 miliarde de euro. Cum ne afectează? Ce soluții avem aici, pentru a reduce datoria externă? Ar trebui majorat impozitul pe venit în România? Deficit bugetar. De ce nu reduce Guvernul cheltuielile publice și cum le-ar putea reduce? Unde ar fi trebuit să avem astăzi nivelul deficitului bugetar? Este un deficit bugetar de 4,4% din PIB, nifră asumată de Guvern pentru 2023, un deficit mare pentru România și de ce? Concedieri la stat. Ar trebui să reducă statul numărul de bugetari și de companii aflate pe pierdere, cum? Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în ianuarie 2023, de 1.278.995, cu 307 mai multe comparativ cu luna precedentă şi cu 14.152 peste numărul din ianuarie 2022, aproape 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF). În ce sectoare ar trebui făcute concedieri? Scandal RCA. Cum ar trebui să intervină statul pe piață și ce soluții are la dispoziție?

În a doua parte a emisiunii, vă invităm să o urmăriți pe Nicoleta Munteanu, avocat în Baroul București, vicepreședinte la Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin.

Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România. Avocat în Baroul București și vicepreședinte la Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, Nicoleta Munteanu vine în studioul DC News TV să își spună povestea. De unde a început și ce a motivat-o în carieră? Când a început prima afacere? Cum a reușit ca la 11 ani să aibă deja propria linie de producție? Ce calități trebuie să aibă un antrerenor? Este lumea afacerilor destinată doar bărbaților? Ce sfaturi ar da unui tânăr la început de carieră?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel