Avocatul lui Mazăre: Nu ne vom opri în acest punct

Radu Mazare, arest
Radu Mazare, arest

Unul dintre avocații lui Radu Mazăre a făcut astăzi precizări cu privire la extrădarea din Madagascar și a dat exemplu cazul ”Bivolaru” cu privire la procedurile și legalitatea unui astfel de demers. 

”A fost un precedent, acestea sunt reduse ca număr. A fost un precedent la Cluj. Am avut posibilitatea să pledez în acest dosar. În condițiile în care nu a existat autorizarea, încuviințarea statului francez, este vorba de un caz care a ținut prima pagină. În acel caz s-a solicitat încuviințarea statului francez că, la fel nu nu exista această încuviințare. Era doar pentru mandat de arestare. Iată de ce și aici lucrurile trebuie puse pe făgașul normal. Și ceea ce vreau este foarte important.

Nu urmărim tergiversarea. Nu avem ce să tergiversăm. Nu folosește nimănui. Dar din punct de vedere legal, ceea ce s-a întâmplat în Madagasacar trebui cenzurat de către instanțele românești și eu spun că nu ne vom opri în acest punct pentru că modalitatea în care s-a produs extrădarea este nelegală. Urmează să vedem dacă actele o să confirme. (...) Se numește fraudă la extrădare. Modalitatea prin care un stat ocolește toate regulile de extrădare, inclusiv prezentarea unui judecător, poartă numele de fraudă la extrădare. Evident că acest lucru invalidează extrădarea. Eu zic să avem răbdare și în funcție de documente să ne putem repoziționa situația”, a preiczat unul dintre avocații lui Radu Mazăre. 

Radu Mazăre a fost adus astăzi, din nou, în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Vezi și: Radu Mazăre, din nou în fața magistraților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel