Avocatul lui Elan Schwatzenberg, după discuția cu omul de afaceri: Să îmi fie cu iertare...

Direcția Națională Anticorupție renunță la mandatul de arestare al lui Elan Schwartzenberg. Ce spune avocatul omului de afaceri.

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar care privește construirea de locuinţe într-un campusul social din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.

"Să-mi fie cu iertare..."

"Am vorbit cu el şi l-am informat despre evoluția cauzei de astăzi. Tribunalul București a decis, la final de aprilie, să revoce măsura arestării preventive şi să retragă cererea de urmărire internaţională, iar DNA a contestat la vremea respectivă, în termen, aceste dispoziţii. Astăzi s-a fixat termen pentru a discuta contestaţia DNA, referritoare la măsura preventivă a arestului şi a existat o adresă sub semnătura domnului Călin Nistor, şeful direcţiei, prin care era înştiinţată instanţa despre retragerea contestaţiei.

Această poziție exprimată de DNA nu a fost motivată este însă un drept de dispoziţie al procurorului ierarhic superior să retragă o contestaţie formulată de un procuror din subordine. Asta s-a întâmplat în cazul nostru astăzi, fără să fie motivată o astfel de poziţie. În opinia mea, de fapt nu au existat motive reale de arestare şi de prelungire sau menţinere a arestării.

Clientul meu a primit vestea şi cu încântare şi cu amărăciune pentru că se arată că în aceşti ani s-a instrumentat un dosar de care - să îmi fie cu iertare - se arată că nu se mai alege nimic (....) In continuare dosarul nu este finalizat prin masura de azi. Numai pe masura preventiva am discutat azi. Inca suntem in procedura de camera preliminara. Avem termen pe 18 iulie",a declarat Florin Cojocaru, avocatul lui Elan Schwartzenberg, în emisiunea "Esențial", la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel