EXCLUSIV  Avocatul Lucian Bolcaş, omul zilei: Este cel mai mare regret al meu

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Lucian Bolcaș este omul zilei. Avocatul care și-a dedicat mai bine de jumătate de secol avocaturii și-a sărbătorit luni, 15 aprilie, ziua de naștere.

Avocatul Lucian Bolcaş a împlinit astăzi, 15 aprilie, 77 de ani. Acesta spune că de-a lungul timpului surprizele făcute de prieteni i-au îmbogăţit sufletul. Lucian Bolcaş a povestit pentru DC News cum şi-a petrecut această zi specială.

Lucian Bolcaş şi-a sărbătorit ziua de naştere în familie, aşa cum îşi petrece toate sărbătorile importante. 

"Am sărbătorit ziua de naştere în familie, ca de obicei. Toate marile sărbători, cum ar fi Paştele, Craciunul, zile onomastice, aniversarea căsătoriei, le petrec în familie. Este locul cel mai plăcut, unde mă simt cel mai în siguranţă", a spus avocatul pentru DC News. 

Lucian Bolcaş mărturiseşte că surprizele făcute de prieteni de-a lungul timpului i-au îmbogăţit sufletul.

"Toate surprizele pe care le-am primit de ziua mea, independent de forma, continuțul şi modul în care au fost reprezentate au fost pentru mine daruri de suflet. Aşa mi-am îmbogăţit sufletul, cu surprizele plăcute pe care mi le-au făcut prietenii", a mai spus avocatul.

Lucian Bolcaş, despre cel mai mare regret

La 77 de ani, Lucian Bolcaş a vorbit şi despre cel mai mare regret pe care îl are.

"Este la fel de greu să vorbeşti despre regrete. Întotdeauna, pe parcursul unui drum, ai succese, ai împliniri, dar în acelaşi timp ai şi eşecuri. Mi s-a întâmplat ca idei propuse de mine să nu fie concretizate, să fie combătute până la înlăturarea lor. În viaţă mi-am dorit întotdeauna, pentru mine, dar și pentru ceilalţi anumite lucruri. Totdeauna m-am resemnat, m-am mulţumit cu ceea ce am reuşit să obţin prin propriile mele eforturi, nu prin alte mijloace. Cel mai mare regret în cariera mea a fost şi este că nu am putut să cuprind atâta bogăţie de idei câte se strâng în această minunată profesie.

Am fost surprins şi plăcut şi neplăcut, dar poate asta este şi construcţia mea psihică, nu am avut şocuri", a mai spus Lucian Bolcaş pentru DC News.

Cum a decis să devină avocat

Nu-i o întâmplare că a decis să fie avocat. Străbunicul său a fost judecător, la fel și bunicul, în timp ce tatăl lui a fost cadru didactic la Facultatea de Drept. În plus, majoritatea rudelor colaterale au fost jurişti. A crescut în această atmosferă, lucru care l-a ținut aproape de iubirea pentru dreptate.

Lucian Bolcaș are o poveste de viață pe care puțini oameni o cunosc. Unchiul său, avocat dr. Nicolaie Bolcaş, a fost îngropat de viu în noaptea de Vinerea mare 1919 de trupele ungureşti în comuna Lunca (Beiuş), pentru că a participat la mişcarea de rezistenţă românească împotriva ocupanţilor. Locuitorii zonei îi cinstesc memoria de martir al neamului în fiecare an. Maestrul trăiește cu o întrebare dureroasă în suflet: cum poate pământul României să aibă îngropaţi nu numai morții, ci și vii?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel