EXCLUSIV  Avocatul Gheorghe Piperea: Oamenii nu mai știu ce drepturi au! Gândesc la fel ca în bancul cu rabinul și evreul

Răzvan Dumitrescu și avocatul Gheorghe Piperea
Răzvan Dumitrescu și avocatul Gheorghe Piperea

„Oamenii au ajuns să considere că starea de libertate este o excepție și nu invers. Starea de libertate este starea naturală a omului”, precizează avocatul Gheorghe Piperea în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu de la DCNewsTV.

„Îngrijirea sănătății este un business, care de foarte multe ori depășește granița legitimității, caracterului benefic. Și de vreme ce este un business înseamnă că noi toți nu suntem doar asigurați, pacienți, ci consumatori, drept urmare avem niște drepturi în calitate de consumatori”, a spus Gheorghe Piperea în cadrul interviului acordat DCNewsTV.

„Mulți nu cred că își cunosc drepturile”, a comentat, ulterior, Răzvan Dumitrescu. 

„Din nefericire, da! Am constatat că e din ce în ce mai grav... Eu credeam că Protecția Consumatorilor este suficient de bine cunoscută, pentru că s-a văzut ce reacții au avut principalii abuzivi din comerț, câtă vreme s-a discutat despre procese, Legea dării în plată... Am crezut că publicul este suficient de atent ca să-și dea seama că e același lucru și aici”, a precizat avocatul. 

Ulterior, a adăugat: „Apropo de subiectul discuției, am văzut că oamenii nu mai știu ce drepturi au. Oamenii au început să se gândească la fel ca în bancul cu rabinul și evreul, care vine să-i spună că nu mai are loc în casă, iar rabinul i-a spus bagă animalele și pe urmă vei vedea ce înseamnă. Deci, oamenii au ajuns să considere că starea de libertate este o excepție și nu invers. Starea de libertate este starea naturală a omului!” 

 

Bancul cu evreul și rabinul

Un evreu se duce la Rabin: Trăiesc într-o casă micuța împreună cu nevastă-mea, șase copii frumoși, soacră-mea și părinții mei. Ce să fac? Rabinul ii răspunde: păi bagă măgarul în casă. Evreul îl ascultă, bagă măgarul în casă, traiul devine și mai infernal și peste o săptămână se întoarce la rabin. Rabi, trăiesc într-o casă vai de mama mea, în șapte metri pătrați stau împreună cu nevasta-mea, șase copii frumoși și deștepți, o soacră bolnavă, părinții mei neputincioși și acum și măgarul. Ce să fac? Rabinul: păi bagă în casă și oile. Evreul îl ascultă, bagă în casă și oile și peste o săptămână se întoarce la rabin smulgându-și părul din cap, palid, slăbit. Rabi, acum două săptămâni am venit cu nervii la pământ: stăteam într-o căsuță vai de mama ei cu frumoasa și neasemuita mea soție, cu șase îngeri de copii, cu o soacră acră și bolnavă și cu părinții mei neputincioși și sărmani. Am băgat măgarul și oile în casă și îmi vine să îmi iau câmpii. Ce să fac? Rabinul: scoate măgarul și oile din casă. Se duce evreul acasă, scoate animalele și peste o săptămână se întoarce la Rabin. Rabi, nu știu cum să îți mulțumesc pentru sfat, acum casa e atât de încăpătoare!

Avocatul Gheorghe Piperea, la "Ce se întâmplă?", la DC News TV, cu Răzvan Dumitrescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel