Avocatul Doru-Cătălin Boștină, arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală

Avocatul Doru-Cătălin Boștină a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei, ca urmare a deciziei Curții de Apel București.

Instanţa a mai dispus arestarea lui Alexandru Cucu şi lui Mihai Tudorică, în timp ce pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar. Decizia de vineri a CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut pe cei patru, după ce, joi dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoae din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

În cauză, vineri, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei patru, dobândind astfel calitatea de inculpați, după ce joi fuseseră reținuți pentru 24 de ore.

În dosar au calitatea de suspect și alte douăsprezece persoane. În prezent, se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală față de cele 16 persoane. Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, informează România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel