Urmărește emisiunea live


Avocată din Brăila, acuzată de trafic de influenţă. Sumă de bani promisă pentru încetarea unor controale

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O avocată din Brăila este acuzată de DNA Galaţi de trafic de influenţă, iar împotriva ei s-a dispus deja măsura controlului judiciar. Aceasta ar fi intervenit pentru oprirea controalelor la două societăţi comerciale. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie 2021, faţă de inculpată, avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, scrie Jurnal de Brăila.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 7 octombrie 2021, inculpata ar fi promis unei persoane că îi va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofițeri cu funcții de conducere la nivelul județului/municipiului Brăila ca, în virtutea atribuțiilor și autorității lor profesionale, să dispună atât încetarea continuării acțiunilor de control la două societăți comerciale, cât și restituirea sumelor de bani și a  mărfurilor ridicate de poliție cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal.

În aceeași cauză este cercetat sub control judiciar și un ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, pentru că ar fi avertizat o persoană, administrator a celor două societăți comerciale, asupra unor controale și a unei percheziții pe care poliția urma să le facă la societățile respective.

VEZI ŞI Probleme la Brăila. Un şef din Poliţie a compromis controalele IPJ după ce a anunţat unde vor fi percheziţii

Obligaţii cât timp e sub control judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte o serie de obligații între care să nu părăsească țara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, așa cum sunt menționate în ordonanța procurorilor.

Inculpatei i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel