Fetiță moartă în Dâmbovița. Maria Vasii a răbufnit: Sistemul judiciar ar trebui să fie cutremurat!

Maria Vasii
Maria Vasii

Avocata Maria Vasii a declarat, în direct, la România TV că ,,sub nicio formă nu lași cale deschisă unor criminali să poată, într-adevăr, să iasă de pe teritoriul țării'', pe marginea omorului produs în județul Dâmbovița, principalul suspect fiind un cetățean olandez care a părăsit teritoriul României. 

În momentul în care există un cerc de suspecți și aceștia sunt audiați, nu pot părăsi țara, din moment ce sunt vizați într-o anchetă deschisă, susține avocata Maria Vasii.

,,Este tulburător ceea ce se întâmplă. Cred că întregul nostru sistemul judiciar ar trebui să fie cutremurat de asemenea evenimente că dacă observăm, în sala de judecată este reținută o persoană pentru mită de 100 de euro sau pentru 50 de lei pe tren, din primul moment, nu numai că există indicii suspiciuni că s-a comis o infracțiune... ce se întâmplă în asemenea cazuri?

Aici discutăm de răpiri, de viol, de omor. (...) Sub nicio formă nu lași cale deschisă unor criminali să poată, într-adevăr, să iasă de pe teritoriul țării, și să beneficieze de toate procedurile noi, astfel încât România niciodată să nu aibă posibilitatea să-i tragă la răspundere penală sau să vedem că se execută aceste pedepse. Trebuie regândit tot sistemul judiciar. Trebuie regândită legislația procesual penală. Trebuie regândită asistența socială. Nu este posibil pentru un politician să aibă zâmbet pe față, să iasă în fața oamenilor în asemenea momente în care copiii sunt violați și omorâți. Pentru ce să-și ceară voturile: Pentru o situație dezastruasă în care am ajuns, să observăm asemenea manifestări de disperare, a declarat Maria Vasii. 

Cine se face vinovat?

,,Oamenii nu-și mai asumă răspunderea. Poate și noi suntem de vină, avocații. Am sărit la gâtul polițiștilor și al procurorilor de proceduri și poate acum ei nu mai vor să-și riște cariera profesională, au niște salarii destul de bune și nu se leagă la cap. Ar trebui să ne reîntoarcem la bunul simț uman, civic și să uităm de proceduri atunci când în discuție este salvarea unor vieți omenești și aici este vorba tocmai de copii, iar asistentul polițienesc, asistentul juduciar ar trebui să se adune în ședințe de lucru, a punctat avocata. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel