O avocată a făcut plângere la CSM după ce a fost dată afară de o judecătoare. Reacția lui Cristi Danileț

danilet cristi
danilet cristi

Avocații din Cluj se revoltă după ce o judecătoare numită prin decret prezidențial la începutul anului a dat afară o avocată pentru că i-a comentat deciziile, nu a mai primit-o în sală și a lăsat persoana acuzată fără apărare. 

"Am fost uluită şi şocată de ce s-a întâmplat. Instanţa, socotind că am criticat soluţia pe care a luat-o, pe un ton ameninţător mi-a pus în vedere să ies afară din sală”, a spus avocata Kapcza Mikolt, potrivit Digi 24

A încercat să se întoarcă în sala de judecată, însă... "Din nou, doamna judecător, foarte nervoasă a spus că cheamă jandarmii, suspendă şedinţa pentru că eu nu am dreptul să reintru în sală", a completat avocata. 

Avocatul a depus imediat plângere la Consiliul Superior al Magistraturii şi spune că în cei 36 de ani de când profesează nu a reclamat niciodată vreun magistrat. Cazul este anchetat de Inspecţia judiciară. "Face verificări să vadă dacă comportamentul doamnei judecător atrage sau nu atrage vreo încălcare a legii cu privire la disciplina magistraţilor. CSM va interveni numai dacă Inspecţia Judiciară va sesiza lucrul acesta", a spus Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel