Avionul prăbușit al miliardarului Dan Petrescu. De ce se crede că în spatele accidentului ar putea fi o eroare umană

Foto ilustrativ de Thomas Mühl de la Pixabay
Foto ilustrativ de Thomas Mühl de la Pixabay

Anchetatorii italieni se gândesc că în spatele accidentului aviatic de la Milano s-ar putea afla o eroare umană. Iată de ce.

Înainte de prăbușirea avionului miliardarului Dan Petrescu, la Milano, nu a venit niciun mesaj de tip SOS de la bord. Astfel, anchetatorii italieni se gândesc că în spatele accidentului aviatic s-ar putea afla o eroare umană. 

După tragedia de duminică, în urma căreia opt persoane și-au pierdut viața, polițiștii au aflat de la controlorii de trafic din turnul aeroportului Linate că miliardarul Dan Petrescu le-ar fi spus, înainte de prăbușire, că vrea „să revină pe aeroport, începând manevre” în acest sens, potrivit cotidianului italian Corriere della Sera.

Totuși, la scurt timp, avionul a dispărut în aer fără ca pilotul să fi comunicat și urgența pe care o avea la bord, fără să fi transmis un mesaj de tip SOS. 

Ipoteza unei erori umane mai are la bază faptul că, având flăcări sau anomalii la bord, pilotul ar fi trebuit în primul rând să se asigure că are o cale clară de aterizare pe aeroport, Linate fiind foarte aglomerat de obicei. Miliardarul Dan Petrescu nu ar fi vorbit de o urgență.

De altfel, acum nu este clar dacă Dan Petrescu a cerut efectiv să se întoarcă pe aeroportul Linate, dar acest lucru s-ar putea afla în urma analizei comunicațiilor din turn, confiscate de ofițerii de poliție Upg și criminalistică, și puse la dispoziția anchetatorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului. 

Context

Opt persoane, între care și un copil, au murit, duminică, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire în construcție, în Milano, titrează presa italiană. Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic de la periferia orașului Milano sunt români care au și altă cetățenie, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

La bord se aflau antreprenorul Dan Petrescu, soția și fiul său, o familie tânără cu copilul în vârstă de un an, bunica copilului și un prieten al fiului lui Petrescu, potrivit Mediafax.

Accidentul a avut loc în apropiere de stația de metrou San Donato, din Milano. Clădirea peste care s-a prăbușit aparatul de zbor era goală, iar parcarea alăturată construcției era închisă, motiv pentru care singurele victime au fost persoanele aflate la bord. Martorii au spus că au auzit o bubuitură puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel