Avion utilitar prăbușit în sudul Turciei. Ajuta la stingerea incendiilor: Sunt OPT morți

Pexels
Pexels

Un avion utilitar, care ajuta la stingerea incendiilor, s-a prăbușit.

Opt persoane au murit după ce un avion rus de stingere a incendiilor s-a prăbuşit, sâmbătă, în sudul Turciei, anunţă autorităţile ruse şi turce, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Ouest France, scrie Mediafax. 

"Am fost informaţi că un avion rus de stingere a incendiilor care decolase din Adana pentru a participa la acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Kahramanmaras a suferit un accident", a anunţat Ministerul rus al Apărării.

O comisie aeronautică ruso-turcă va investiga circumstanţele producerii accidentului.

În ultimele săptămâni, în sudul Turciei au avut loc numeroase incendii de vegetaţie. Cele mai multe incendii au fost stinse, dar unele zone, precum Kahramanmaras şi Canakkale, continuă să fie afectate.

Știrea inițială

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor, având cel puţin şapte persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în sudul Turciei, unde intervenea pentru a lichida un incendiu, au relatat media turce, citate de AFP și Agerpres. Soarta membrilor echipajului nu se cunoaşte deocamdată.

Conform agenţiei de presă Anadolu, la locul prăbuşirii avionului au fost trimise mai multe echipe de salvare. Pe imaginile difuzate de posturile de televiziune locale se poate vedea o coloană de fum ridicându-se dintr-o zonă muntoasă.

Avion închiriat din Rusia


Potrivit DPA, avionul fusese închiriat din Rusia. Ministerul rus al Apărării a confirmat prăbuşirea avionului, un model Beriev Be-200. La bordul avionului se aflau cinci soldaţi ruşi şi trei cetăţeni turci, a menţionat agenţia de presă germană.

Din 28 iulie Turcia face eforturi pentru a lichida cele aproximativ 300 de incendii de pădure, guvernul de la Ankara apreciind că este vorba despre cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

Mai multe ţări, printre care Rusia, Spania şi Qatar, au trimis avioane utilitare în Turcia pentru a ajuta la stingerea acestor incendii.

Vezi și: Cel puţin şase incendii de vegetaţie din Turcia sunt încă scăpate de sub control

Elicopter prăbușit în Rusia

Un elicopter cu turiști care avea 16 persoane la bord s-a prăbușit într-un lac din Orientul Îndepărtat, în Rusia. Conform BBC, există opt persoane despre care se știe că au supraviețuit.

Conform BBC, la bordul elicopterului Mi-8 se aflau 13 turiști, printre care un copil, și alți trei membri ai personalului de zbor. Aeronava s-a scufundat în Lacul Kuril din peninsula Kamchatka. Din nefericire, elicopterul s-a scufundat la 137 metri adâncime, adică prea mult pentru ca scafandrii să-l acceseze, mai spun oficialii.            

Aeronava care aparținea companiei Vityaz-Aero s-a prăbușit la aproximativ 700 de metri de țărm, spune ministrul responsabil de urgențe, adăugând că se așteaptă ca echipamentul special pentru operațiuni la adâncime va ajunge acolo în scurt timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel