Avion rus, BLOCAT la sol în Londra. Pasagerii percheziţionaţi. Reacţia Moscovei

Poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra; Moscova se declară indignată.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra, o operaţiune care a provocat indignarea Rusiei în plină criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP.

'Este acţiune de rutină pentru Forţa de Frontieră să efectueze percheziţii la bordul unor avioane pentru a proteja Marea Britanie de crima organizată şi de cei care încearcă să introducă în ţară substanţe toxice cum ar fi drogurile şi arme', a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Ben Wallace.

'Odată ce aceste verificări au fost efectuate, avionul a fost autorizat să-şi continue călătoria', a adăugat el într-un comunicat.

Ambasada rusă la Londra a denunţat vineri într-un comunicat o percheziţie efectuată de autorităţile aeroportuare britanice la bordul unei aeronave a companiei aeriene ruse Aeroflot, care efectuează cursa Moscova-Londra, pe aeroportul Heathrow, apreciind că aceasta reprezintă o 'încălcare a reglementărilor în vigoare'.

[citeste si]

Ambasada rusă a descris incidentul drept 'o nouă provocare flagrantă a autorităţilor britanice', declarând că aceasta face parte din 'politica ostilă' a Londrei faţă de Rusia. Această percheziţie avut loc într-un context foarte tensionat între Moscova şi ţările occidentale după otrăvirea cu un agent neurotoxic de concepţie militară sovietică a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei lui Iulia în Anglia, la începutul lunii martie. Atacul este atribuit de către Regatul Unit, susţinut de aliaţii săi, Rusiei, care neagă orice implicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel