Avion prăbușit în Ucraina, cu 295 de oameni la bord. Aeronava Boeing 777 aparține Malaysia Airlines. Interfax: Avionul ar fi fost lovit de o rachetă

Un avion de pasageri de tip Boeing 777 s-a prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, aproape de granița cu Rusia.

UPDATE: Potrivit agenției Interfax, care citează un oficial al Ministerului Ucrainean de Interne, avionul ar fi fost lovit de o rachetă sol-aer de tip Buk, acesta căzând în zona controlată de forțele proruse.

Oficialii Malaysia Airlines au anunţat că avionul a dispărut de pe radar în spaţiul aerian ucrainean. Avionul zbura la o altitudine de 10.000 de metri, în momentul în care a început să coboare brusc.

Citește și: Șocant! Primele imagini de la locul prăbușirii avionului

Conform AP, Anton Gerashenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, a scris pe pagina sa de Facebook că un avion care zbura la altitudinea de 10.000 de metru a fost doborât de un lansator Buk. Un lansator similar a fost văzut joi de jurnaliștii Associated Press în apropiere de orașul ucrainean estic Snizhne. Un lansator de rachete Buk poate atinge ținte aflate la o altitudine de 22.000 de metri.

Malaysia Airlines a scris pe Twiter că "am pierdut contactul cu MH17 din Amsterdam. Ultima poziția cunoscută a fost în spațiul aerian al Ucrainei. Revenim cu detalii".

------------

Avionul care aparține companiei Malaysia Airlines avea 295 de pasageri și zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, transmite Ria Novosti.

Aeronava Boeing 777 s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, la 60 de kilometri de graniţa cu Rusia, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi. Agenția ucraineană a Aviației a confirmat prăbușirea, conform Russia Today.

Vezi și: Pasager din MH17, mesaj incredibil înainte de decolare

Un consilier al ministrului ucrainean de Interne spune că 280 de pasageri și 15 membri ai personalului au murit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel