”Avion prăbușit în Iași”, o farsă macabră? Forțe impresionante de intervenție, mobilizate

Ambulanță
Ambulanță

Apelurile la 112 au atins, joi seară, apogeul. Un cetățean al României a semnalat că un avion s-a prăbușit în Iași. 

A fost Cod Roșu de intervenție. Timp de trei ore, forțe impresionante de salvare au fost mobilizate și chiar și după aceste trei ore au rămas în zone forțe de intervenție. Totul s-a dovedit a fi o farsă. 

”Începând cu ora 1,52 încetează aplicarea planului roşu. Forţele se retrag. Nu s-a confirmat informaţia primită la serviciul 112 în legătură cu prăbuşirea avionului. Instituţiile cu atribuţii în controlul zborurilor nu au semnalat dispariţia vreunui aparat de zbor” a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, a declarat că în zonă va rămâne un echipaj medical.

[citeste si]

”Rămânem în zonă cu o parte din cadrele medicale, bineînţeles, cu acordul ISU. Cele mai multe echipaje medicale îşi vor relua activitatea obişnuită. Reluarea căutărilor este sarcina ISU. Dacă vom avea vreun eveniment medical, vom continua să intervenim”, a declarat Diana Cimpoeşu.

La nivelul judeţului Iaşi a fost activat, joi seara, planul roşu de intervenţie în urma unui apel primit la 112 de la un cetăţean care a semnalat că a văzut ”un avion la joasă înălţime, cu zgomot şi lumini”, declaraţia despre presupusele flăcări din motoare fiind inconstantă, potrivit dr Diana Cimpoeşu. ”Este un apel primit la ora 22:45. Cetăţeanul spunea că e în zona Prisecani - Osoi. Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunţ am intrat sub cod roşu”, a declarat prefectul Marian Şerbescu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel