Avion Merkel, defect. Chirieac: ”Ar fi periculos să credem în coincidențe”

Angela Merkel era în drum spre summit când Airbusul A340 guvernamental a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Köln/Bonn joi noapte.

Poliția germană a început cercetările privind o posibilă 'pistă criminală' la originea defecţiunii avionului.

Ar fi periculos să credem în coincidențe” a spus analistul politic Bogdan Chirieac. ”Până la urmă, să fie foarte clar: cancelarul Germaniei are un tip de avion guvernamental comparabil cu Air Force One, al președintelui Statelor Unite. Iar la avionul dânsei, un Aibus 340 modificat special pentru Very Important Person, acest tip de defecțiune este neobișnuit. Aceste avioane sunt modificate, au sisteme speciale, inclusiv apărare antirachetă, sisteme duble, dacă nu triple, de comandă. Față de un avion comercial costul său este aproape dublu tocmai datorită acestor îmbunătățiri” a precizat analistul.

Nu este un lucru obișnuit ca avionul cancelarului Grermaniei să se defecteze în zbor. Înțeleg că l-au reparat și că n-a plecat imediat fiincă s-ar fi depășit timpul maxim de zbor al echpajului. Pe de altă parte, nu există echipaj de rezervă în Germania? Cred că și România are echipaje de rezervă la Tarom”, a mai explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel