Avion întors din drum după ce un liliac a stârnit panică printre pasageri

Imagine de Orna Wachman de la Pixabay
Imagine de Orna Wachman de la Pixabay

Un avion a fost întors din drum după ce un liliac a zburat printre pasageri, stârnind panică. 

O aeronavă a companiei Air India cu destinaţia Statele Unite a fost nevoită să revină pe aeroportul din New Delhi de unde decolase după ce un liliac a zburat printre pasageri, relatează sâmbătă agenţia DPA.

Înregistrări video care au devenit virale pe site-urile de socializare indiene prezintă echipajul avionului şi pasagerii reacţionând cu şoc şi panică la descoperirea liliacului care a zburat în interiorul aeronavei Boeing 737.

Liliacul a fost descoperit după o oră de zbor

Avionul a decolat joi dimineaţă din Delhi cu destinaţia Newark, conform programului iniţial, însă după aproximativ o oră de zbor la bord a fost descoperit un liliac, potrivit agenţiei de ştiri ANI.

Căpitanul a decis întoarcerea aeronavei pe aeroport. Reprezentanţi din cadrul aviaţiei civile indiene au declarat că aeronava a efectuat o aterizare de urgenţă la Delhi.

Apariția 'mamiferelor dorite' la bord ar fi putut fi provocată de vehicule terțe 

Aeronava a fost imobilizată la sol şi s-a efectuat o procedură de fumigaţie. Liliacul a fost ulterior găsit decedat în interiorul avionului, în zona clasei business, au declarat pentru ANI reprezentanţi ai aviaţiei civile indiene. În raport se precizează că departamentul pentru siguranţa zborurilor din cadrul companiei aeriene va efectua o anchetă detaliată.

Air India a declarat în raportul său preliminar că apariţia 'mamiferelor nedorite' la bord ar fi putut fi provocată de vehicule terţe, cum ar fi cele utilizate pentru catering. Pasagerii avionului au fost transferaţi într-o altă aeronavă, care a aterizat la Newark cu o oarecare întârziere, se precizează în raport, conform Agerpres.

Incidente similare

Un avion a revenit pe aeroport, după ce o pisică l-a atacat pe căpitan

Un avion de pasageri al companiei Tarco Aviation a revenit pe aeroport la scurt timp după decolare din cauza unui incident petrecut în timpul cursei dintre Khartoum, Sudan și Doha, Qatar. 

Totul s-a petrecut miercuri, 24 februarie 2021, când o pisică și-a făcut apariția în cabina piloților. 

La jumătate de oră de la decolarea de pe aeroportul internațional din Khartoum, felina l-a atacat pe căpitan. Conform unei surse citate de publicația Al-Sudani News, căpitanul a decis că aeronava trebuie să revină pe aeroport. 

Pisica ar fi pătruns în cabină în timpul curățeniei sau a verificărilor tehnice, cu o noapte înaintea zborului, când avionul a stat în afara hangarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel