Avion forţat să aterizeze în Belarus. Ioana Constantin: Absolut revoltător!

Ioana Constantin, la DCNewsTV
Ioana Constantin, la DCNewsTV

Ioana Constantin (PMP) apreciază ca fiind "absolut revoltător" ca regimul de la Belarus să forţeze un avion de pasageri să aterizere. 

"Absolut revoltător! Un avion civil cu peste 100 de pasageri, printre care și români, al Ryanair a fost deturnat și forțat să aterizeze la Minsk de regimul de la Belarus. Totul pentru ca un jurnalist ostil președintelui Belarusului să fie arestat. Avionul efectua o cursă Lituania - Grecia. Pasagerii, printre care și 5 români, au fost percheziționați, iar jurnalistul a fost arestat. Așa operează orice prelungire a practicilor similare Rusiei.

Jurnalistul Roman Protasevisch riscă pedeapsa cu moartea. Pentru prima oară în istorie, un avion civil este capturat de un stat. Astfel de încălcări odioase ale reglementărilor internaționale privind securitatea de zbor trebuie să aibă consecințe extrem de dure. Uniunea Europeană și toate statele europene ar trebui să aibă reacții extrem de dure la astfel de practici absolut revoltătoare.

În ultima perioada, Rusia și statele care duc o politică dictatorială similară au tot mai des acțiuni brutale care lasă ecouri timide ale UE.Presa relatează faptul că la bord a existat un conflict între agenți KGB și echipaj, în vreme ce agențiile din Rusia, în stilul propagandistic cunoscut, vorbește despre o amenințare cu bombă care a forțat aterizarea. În realitate, președintele Belarusului și-a permis să ordone aterizarea forțată a unei curse comerciale de pe ruta Lituania - Grecia pentru a aresta un jurnalist ostil", transmite Ioana Constantin.

Belarus: Un avion în care se afla un critic al președintelui, forțat să aterizeze la Minsk

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukașenko a forțat un avion al companiei RyanAir să aterizeze forțat în capitala țării, Minsk, scrie CNN. Potrivit Aleph News, avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puțin înainte de a ieși din spațiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forțat să aterizeze. Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reținut imediat și riscă acum pedeapsa cu moartea.

Protasevich este un jurnalist și activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Anul trecut, a scris foarte mult despre brutalitatea poliției din timpul protestelor anti-guvernamentale. Din acest motiv, el a fost trecut pe lista persoanelor implicate în acte teroriste și riscă să fie executat, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel