Video - Avion civil interceptat de două Eurofighter Typhoon aflate în misiune de Poliție Aeriană

Un avion civil a fost interceptat de două aeronave de Poliție Aeriană după ce turnul de control a pierdut legătura. 

Două avioane de luptă Eurofighter Typhoon, aflate în alarmă de Poliție Aeriană au decolat și au interceptat un aparat Boeing 737 al operatorului german TUI Fly ce efectua o cursă între Frankfurt (Germania) și Hurghada (Egipt), anunță site-ul aviatia magazin.

Incidentul a avut loc în data de 9 aprilie și a fost provocat de pierderea legăturii radio dintre aeronava civilă și controlorii de trafic aerian de la sol. Înainte de a intra în spațiul aerian al Muntenegrului, echipajul Boeingului a pierdut legătura cu solul, astfel că au fost demarate procedurile specifice pentru aceste cazuri.

Centrul NATO (Combined Air Operations Centre – CAOC) de la Torrejon a alertat avioanele aflate în alarma pe Baza Aeriana Gioia del Colle, situată în sud-estul Italiei, iar două Eurofighter Typhoon au interceptat aeronava înmatriculată D-ATYI ce efectua cursa TUI6102.

Au decolat italienii, deși Boeingul nu urma să survoleze aceasta țară, pentru că Italia are un acord cu Slovenia și Muntenegru prin care asigură securitatea spațiului aerian al acestor state partenere în cadrul NATO.

Dupa intercepție, aparatele de luptă au rămas câteva minute alături de aeronava civilă, ulterior aceasta restabilind legătura cu solul și și-a continuat zborul spre Egipt.

 

 Vezi și: NATO, aniversare. Alianţa Nord-Atlantică, 70 de ani de istorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel