Avion Airbus A320 prăbușit în Franța, cu 150 de persoane la bord - FOTO+VIDEO

Un avion Airbus A320 al companiei germane de transport aerian low-cost Germanwings s-a prăbușit în sudul Franței. Avea la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului. 

UPDATE: Prăbușirea avionului Airbus de tip A320, având la bord 150 de persoane, este în acest stadiu un accident și orice altă teorie ar fi o speculație, a declarat marți un reprezentant al Lufthansa, conform Agerpres.

UPDATE: Vremea rea și venirea serii îngreunează operațiunile de căutare din Alpi, în timp ce un oficial al Germanwings spune că nu vor mai exista informări de presă ale companiei până mâine.

UPDATE: Una dintre cutiile negre ale aeronavei a fost găsită, potrivit ministerului francez de Interne.

UPDATE: La bordul avionului se aflau 16 copii şi doi profesori, o clasă întreagă de elevi ai şcolii gimnaziale Joseph-König din localitatea Haltern am See, de lângă Dusseldorf. Grupul se întorcea dintr-o excursie de schimb de experienţă în Spania, potrivit presei spaniole.

UPDATE: Avionul s-a spulberat la impactul cu solul. Cea mai mare bucată este de mărimea unei mașini.

UPDATE: Regele Spaniei, Felipe al IV-lea, a declarat că probabil nu există niciun supraviețuitor, confirmând astfel spusele președintelui francez Francoi Hollande.

UPDATE: Pilotul avea o experiență de 10 ani și adunase peste 6.000 de ore de zbor - CEO-ul Germanwings.

UPDATE: CEO-ul Germanwings a declarat într-o conferință de presă că aeronava prăbușită este veche de 24 de ani, dar bine întreținută.

UPDATE: Un oficial al Germanwings a confirmat că nu a fost trimis un semnal de primejdie înainte de prăbușirea avionului. 

UPDATE: Accidentul aviatic de marți este cel mai grav din 1981, când au murit 180 de oameni în urma unei prăbușiri în Corsica. 

UPDATE: Imagini cu echipele de intervenție din Alpi: 

(w670)(w670)(w670)

UPDATE: Angela Merkel a declarat că a fost "profund cutremurată" de știrea prăbușirii avionului ce aparține companiei Germanwings, a spus purtătorul său de cuvânt. 

UPDATE: Vremea în zona în care s-a prăbușit avionul a fost și este însorită, potrivit meteorologului Frédéric Decker. 

UPDATE: Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy: "Am vorbit cu regele, care, după cum știți, este în Franța. (...) Am fost cutremurat de această tragedie aviatică. Am fost cu toții profund afectați și facem tot ce putem ca să ajutăm familiile victimelor. Sper că mă înțelegeți, nu mai pot vorbi despre acest accident". 45 dintre pasagerii avionului erau din Spania, potrivit primelor informații. 

UPDATE: Francois Hollande a spus, din informațiile avute până-n acest moment, că pasagerii avionului Airbus A320, zborul 4U9525, erau turci, germani și spanioli. Președintele francez a precizat că este o zonă foarte greu accesibilă și că fac tot ce pot să ajungă la locul prăbușirii accidentului. 

(w670)

UPDATE: Francois Hollande ține o conferință de presă în aceste momente alături de regele Spaniei Felipe IV. Președintele Franței a precizat că nu sunt victime din Franța, potrivit primelor informații. 

UPDATE: Germanwings transmite că au fost 144, nu 142, cât fuseseră anunțați oficial, de pasageri și 6 membri ai echipajului. 

UPDATE: O autoritate a aviației civile din Franța a declarat pentru France 24 că a fost primit un semnal care a transmis că a fost pierdută comunicarea cu cabina de pilotaj, dar avionul nu a emis un semnal de primejdie. 

UPDATE: Prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy a declarat că este "consternat" de "tragedia aviatică". 

UPDATE: Aproximativ 45 de pasageri ai avionului purtau nume spaniole, a anunțat purtătoarea de cuvânt a vicepremierului spaniol Soraya Saenz de Satamaria. 

UPDATE: Ministrul francez de Interne se îndreaptă către locul prăbușirii avionului. 

UPDATE: Membrii echipajului ar fi transmis, la ora locală 10:47, un semnal SOS. 

UPDATE: FlightRadar24 notează că Airbus A320 D-AIPX era unul dintre cele mai vechi avioane ale companiei Germanwings, care are o vechime de 24 de ani. A fost construit în 1990, preluat de Lufthansa în 1991. 

UPDATE: Șeful Lufthansa, care deține Germanwings, a declarat că "încă nu știe ce s-a întâmplat" cu avionul. 

UPDATE: Așa ar arăta zona unde s-a prăbușit avionul. 

(w670)

UPDATE: Ministerul de Transporturi francez a confirmat că nu există supraviețuitori. 

UPDATE: Avionul s-a prăbușit în Alpi, la 2.000 de metri altitudine. Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Francez, a spus că au fost găsite părți din avion la 2.000 de metri altitudine în Alpi, potrivit France24

UPDATE: Jurnalista Véronique Bouvier a precizat că în zona în care s-a prăbușit avionul se poate ajunge doar cu elicopterul. 

UPDATE: "Este o nouă tragedie aviatică, o durere pe care am mai experimentat-o", a spus Francois Hollande. Președintele Franței a adăugat: "Solidaritatea trebuie să fie primul nostru suport". 

Francois Hollande a precizat că urmează să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel și regele Spaniei Felipe IV, care se află, în aceste momente, împreună cu soția sa în Franța, într-o vizită oficială.  Președintele Franței a precizat că majoritatea pasagerilor erau germani și că nu există supraviețuitori. 

Avionul plecase din Barcelona și se îndrepta spre Dusseldorf.  "Asemenea situații când un avion dispare brusc, fără niciun mesaj transmis, arată că s-a petrecut ceva fulgerător", a opinat fostul pilot Valentin Vasilescu. 

Zona în care s-ar fi prăbușit avionul este una greu accesibilă. France 24 anunță că ar fi fost o explozie în cabina piloților. 

Cei din controlul de trafic din Germania au confirmat prăbușirea. S-ar fi găsit unele părți ale avionulu în apropiere de Alpi, în sudul Franței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel