Avioane militare ruse, interceptate de aeronave NATO, în apropierea spaţiului aerian al României

Avioane militare ruse, interceptate de aeronave NATO, în apropierea spaţiului aerian al României / Foto: Pixabay
Avioane militare ruse, interceptate de aeronave NATO, în apropierea spaţiului aerian al României / Foto: Pixabay

Două avioane rusești au fost interceptate în apropierea spațiului aerian al României.

Avioane militare canadiene detaşate în România au interceptat, alături de colegii români, două aeronave militare ruse, deasupra Mării Negre, într-un incident produs joi, anunţă vineri Alianţa Nord-Atlantică, transmite Mediafax.

"Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României", a comunicat vineri Alianţa Nord-Atlantică.

"Sunt foarte mândru de faptul că întreaga Forţă de reacţie - Echipa România a demonstrat abilităţi militare de nivel mondial, adaptate în mod ideal executării misiunii intense de Poliţie Aeriană. Prin toate eforturile de susţinere a operaţiunilor aeriene zi şi noapte, această identificare vizuală a aeronavelor este un exemplu extraordinar despre modul în care Canada ajută NATO şi România să protejeze integritatea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice", afirmă locotenent-colonelul Corey Mask, comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada.

VEZI ȘI: Incident deasupra Mării Negre. O aeronavă rusească a fost interceptată de două avioane britanice

Avioane de luptă din Rusia, interceptate în spațiul aerian al României și în urmă cu câteva luni

Mai multe avioane de luptă ale Rusiei au fost interceptate în spaţiul aerian al României de către aeronave militare britanice la sfârșitul lunii iunie. Avioane de luptă Typhoon ale forțelor aeriene britanice, care conduc în prezent misiunea de poliție aeriană a NATO din România, au fost ridicate de la sol şi trimise să intercepteze mai multe aeronave ruseşti de tip SU-24 și SU-30, care nu au respectat spaţiul aerian al Alianţei. Incidentul a avut loc pe 22 iunie, cu o zi înainte ca ruşii să intervină după ce un distrugător britanic s-a apropiat de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Vezi AICI mai multe detalii despre acest subiect. 

Avioanele Rusiei intraseră fără aprobare în zona de informare a zborului, care este o parte a spațiului aerian internațional controlat de România. Avioanele de luptă ale forțelor aeriene britanice au intervenit imediat de la baza aeriană românească Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța. Aeronavele Moscovei nu depuseseră anterior planuri de zbor și nici nu contactaseră controlorii de trafic aerian pentru a-și anunța apropierea. Avioanele rusești au părăsit spaţiul de zbor românesc înainte ca avioanele britanicilor să intre în raza lor vizuală.

VEZI ȘI: Avion rusesc, survol deasupra unei baze NATO. Radu Tudor: Este un avertisment din partea Rusiei. Vrea un adversar, nu un partener

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel