Avioane F16. Tudose, discuţii cu producătorii. Radu Tudor: Aştept de mai bine de două decenii

Radu Tudor
Radu Tudor

Premierul Mihai Tudose poartă discuţii cu producătorii avioanelor F16, potrivit Antena 3. În acest context, jurnalistul Radu Tudor a făcut o serie de precizări.

"Politicienii, din păcate, au ignorat Armata Română în domeniul înzestrării, în ultimii 25 de ani. A venit momentul să ne întărim apărarea naţională, profilul de aliat în cadrul NATO. Cu siguranţă, ceea ce va urma stârneşte interesul marilor companii mondiale", a spus, miercuri, Radu Tudor.

"Vom avea, zic eu, ştiri spectaculoase pe care, eu personal, le aştept de mai bine de două decenii, şi anume: nume grele din domeniul producţiei de armanent pe plan mondial din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, vor veni aici în România să producă şi să asambleze ceea ce va cumpăra Armata Română. Dorinţa acestui Gurven este ca industria românească de apărare să beneficieze de aceste contracte, să poată să participe la producţia şi asamblarea acestor categorii de tehnică militară şi astfel să se garanteze locuri de muncă, încasări pentru industria de apărare”, a declarat Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mihai Tudose a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, la întâlnire au fost prezenţi Jonathan Hoyle, vicepreşedinte al companiei Lockheed Martin, şi secretarul de stat în MApN Mircea Duşa. Discuţiile între oficialii români şi reprezentanţii Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt "foarte avansate". La întâlnire s-a discutat şi despre producţia de camioane şi despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel