Avioane de luptă din Rusia, interceptate în spațiul aerian al României. NATO, intervenție

Avioane de luptă din Rusiai, interceptate în spațiul aerian al României / Foto: Pixabay
Avioane de luptă din Rusiai, interceptate în spațiul aerian al României / Foto: Pixabay

Mai multe avioane de luptă ale Rusiei au fost interceptate în spaţiul aerian al României.

Mai multe avioane de luptă ale Rusiei au fost interceptate în spaţiul aerian al României de către aeronave militare britanice.

Avioane de luptă Typhoon ale forțelor aeriene britanice, care conduc în prezent misiunea de poliție aeriană a NATO din România, au fost ridicate de la sol şi trimise să intercepteze mai multe aeronave ruseşti de tip SU-24 și SU-30, care nu au respectat spaţiul aerian al Alianţei, informează NATO.

Incidentul a avut loc marţi, pe 22 iunie, cu o zi înainte ca ruşii să intervină după ce un distrugător britanic s-a apropiat de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia. Vezi AICI mai multe detalii despre acest subiect. 

Avioanele Rusiei intraseră fără aprobare în zona de informare a zborului, care este o parte a spațiului aerian internațional controlat de România. Avioanele de luptă ale forțelor aeriene britanice au intervenit imediat de la baza aeriană românească Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța. Aeronavele Moscovei nu depuseseră anterior planuri de zbor și nici nu contactaseră controlorii de trafic aerian pentru a-și anunța apropierea. Avioanele rusești au părăsit spaţiul de zbor românesc înainte ca avioanele britanicilor să intre în raza lor vizuală.

Stephen Lamping: Sunt mândru de munca piloților noștri

"Sunt mândru de munca pe care o fac piloții noștri, șoferii, tehnicienii, personalul de informații și alți membri ai personalului pentru a asigura securitatea spațiului aerian NATO din regiunea Mării Negre. Prima interceptare de succes de astăzi demonstrează că suntem pe deplin integrați în sistemul NATO de poliție aeriană de la baza noastră de operare de aici, în România", a declarat comandantul Stephen Lamping, al detașamentului RAF Typhoon cu sediul în România.

Incidentul din apropierea Peninsulei Crimeea

Reamintim că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment, pe 23 iunie, asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, scrie Agerpres. 

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel