Avioane americane de luptă, în Polonia. Rusia: Manevrele, o problemă

Patru avioane de luptă americane A-10 Thunderbolt iau parte la exerciții militare desfășurate în Polonia, stat care așteaptă ca aproximativ 10.000 de soldați NATO să participe la manevrele militare programate în acest an pe teritoriul său. Rusia a răspuns că mobilizarea NATO este o "problemă", arătând că o consolidare a forțelor Alianței la granița sa va avea un impact negativ pe termen lung.

Purtătorul de cuvânt al armatei poloneze a declarat pentru Reuters că avioanele A-10 sunt staționate la baza din Powidz și se vor implica până vineri într-o serie de exerciții, conform Russia Today.

Avioanele, construite pentru a ataca tancuri, vehicule blindate și alte ținte terestre, au aterizat marți la baza militară din Powidz, conform The Aviationist. Ele au urmat îndeaproape vehiculele militare de transport C-130 Hercules.

Studenții, chemați la exerciții militare într-un stat NATO. Măsuri de frica Rusiei pe flancul estic al Alianței

Ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, a declarat că a aprobat prezența constantă a trupelor NATO pe teritoriul țării sale.

Exercițiile militare din Polonia sunt parte a operațiunii "Atlantic Resolve", menită "să reasigure aliații și partenerii NATO de dedicare Americii față de pacea și stabilitatea din regiune" după criza ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel