Avertizare RO-ALERT: Ursoaică cu pui, într-o localitate din Harghita. Intervenția jandarmilor

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

O ursoaică cu pui a fost îndepărtată de jandarmi, din comuna Voşlăbeni, după ce locuitorii au fost avertizaţi prin RO-ALERT.

Jandarmii harghiteni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui a cărei prezenţă a fost semnalată în comuna Voşlăbeni, locuitorii fiind avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, apelul la 112 a fost făcut de o femeie care a fost alertată de lătratul câinilor şi, când a ieşit din casă, a observat ursoaica.

Este vorba despre aceeaşi femeie care a alertat şi săptămâna trecută serviciile de urgenţă, după ce a văzut un urs în apropierea casei sale, care este situată la intrarea în comuna Voşlăbeni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole şi a căii ferate, la distanţă faţă de celelalte gospodării ale comunei.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezenţa unei ursoaice cu pui.Potrivit sursei citate, întunericul şi vegetaţia deasă au îngreunat acţiunea jandarmilor, dar aceştia au reuşit să îndepărteze animalele din zona respectivă, înspre pădure. Echipajul IJJ a rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursoaica nu revine.

Avertizare Ro-Alert

La Voşlăbeni a fost trimis şi un echipaj SMURD Gheorgheni, pentru asigurarea zonei, iar locuitorii au fost avertizaţi de pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

O intervenţie similară a avut loc şi săptămâna trecută, tot la Voşlăbeni, când jandarmii au alungat un urs care s-a apropiat de localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel