Avertizare meteorologică. Intensificări ale vântului și descărcări electrice

 Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteorologică de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vizează întreaga țară. De luni după-amiaza, , vremea va intra într-un proces de răcire din partea de Vest, proces ce va cuprinde întregul teritoriu al țării. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteorologică de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vizează întreaga țară.

Informarea este valabilă între 24 martie, ora 14:00 și 25 martie, ora 22:00.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Vremea va avea acest aspect pe parcursul întregii săptămâni, ANM actualizând periodic prognoza meteorologică.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de luni, 24 martie în regiunile din jumătatea vestică, apoi se vor manifesta local şi temporar în centrul, sudul şi estul teritoriului.

Marţi vor fi ploi pe arii extinse în toate regiunile, la munte încă sunt lapoviţe şi ninsori, iar în Oltenia şi la munte şi vântul suflă agitat. În aceste condiţii, temperaturile scad în toată ţară, şi doar în regiunile extracarpatice încă rămân mai mari decât normele perioadei. Vorbim, deci, despre maxime la amiază de la 8-9 grade, local, în vest, centru şi nord, până la 18 grade în sud-est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel