Avertizare Infotrafic. Ceaţă densă pe drumurile din şase judeţe şi ninsoare în alte două

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Situaţia traficului, joi dimineaţa. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Teleorman.

Pe drumurile din județele Constanța și Tulcea ninge ușor, fără depuneri pe carosabil.

Pe autostrada A2 București-Constanța se circulă în condiții de ceață densă, cu vizibilitate sub 100 de metri, pe tronsonul kilometric 10-67, între kilometrii 67 și 144 nu sunt precipitații, iar pe tronsonul 144-212 + A4 Ovidiu - Agigea, precipitațiile sunt mixte, dar fără depunere pe carosabil, s-a acționat pe timpul nopții cu utilaje de deszăpezire. Până la aceasta oră, nu s-au înregistrat evenimente rutiere din cauza vremii nefavorabile.

Au fost oprite manevrele în porturile Midia și Constanța Nord, până la remedierea condițiilor meteorologice. De asemenea, Bara Sulina este închisă.

Recomandăm conducătorilor auto să verifice înainte de a pleca la drum dacă au sistemele de iluminare și dezaburire funcționale și să le folosească adecvat, iar în zonele unde este prezent fenomenul de ceață să pornească și luminile de ceață, să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la fiecare manevră pe care o efectuează în trafic. Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă, iar pentru zonele înalte de munte, sfătuim montarea pe acestea a lanțurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel