Avertismentul unui profesor grec: Este o chestiune de timp până când un cutremur puternic se va produce în Istanbul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este o chestiune de timp până când un cutremur mare se va produce în Istanbul. Cu cât va fi mai târziu înregistrat, cu atât va fi mai rău. Speranța oamenilor de știință este să aibă loc cutremure mai multe și mai mici, pentru a elibera ”butoiul cu pulbere” pe care stă Istanbulul. 

Cu privire la posibilitatea unui cutremur major ce ar urma să aibă loc în Istanbul, președintele Organizației pentru Protecția Cutremurelor (OASP), Efthymios Lekkas, a declarat, pentru radioul ERT, că este ”o chestiune de timp până să se întâmple”.

El a spus despre Istanbul: ”Da, așteptăm un eveniment mare. Sunt opinii convergente ale tuturor oamenilor de știință ai țării. Deci este doar o chestiune de timp. Cu cât este întârziat mai mult, cu atât va fi mai mare cutremurul; adică cu atât energia va fi mai concentrată”. 

”Și, desigur, orașul are o mare vulnerabilitate. Are o populație de 20 de milioane și acum o treime din clădiri sunt clădiri foarte vechi. O treime sunt clădiri noi precum cele din Antiohia și Adana”, a explicat profesorul de geologie, conform GreekCityTimes

Potrivit lui Lekkas, acest cutremur ”nu va depăși 8 pe Richter, va fi în jur de 7,7 sau 7,8, dar când 20 de milioane de oameni sunt înghesuiți într-un spațiu relativ îngust, probabil că vor exista victime”. 

”Desigur, scenariul cutremurului depinde și de dacă și când se va întâmpla și de cum se va întâmpla. Să sperăm că falia se va sparge intermitent cu cutremure mai mici și, în orice caz, nu vom avea efecte uriașe, așa cum am avut, de exemplu, în Antiohia”, a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel