Avertismentul unui analist rus. Radu Tudor: Are dreptate. Rusia vrea război

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor spune că avertismentul analistului militar rus, Pavel Felgenhauer, referitor la intențiile Rusiei de a declanșa un război regional la granița României, este de luat în serios.

Felgenhauer spune într-un interviu că Rusia și-a dezvoltat un sistem de rachete capabil să distrugă scutul NATO de la Deveselu și apoi să declanșeze o acțiune militară de anvergură în Ucraina și Republica Moldova. Analistul rus spune că este foarte posibil ca aceste acțiuni să pornească un război regional sau chiar mondial în care să fie angrenate și țările NATO printre care și România. 

Analiza analistului rus, pertinentă

"Il cunosc personal pe analistul rus Pavel Felgenhauer. Am participat impreuna la multe forumul si seminarii pe teme de aparare si securitate in Romania si alte tari europene. Pavel este un om serios, un analist profund. A publicat ani de zile articole si analize pentru Jamestown Foundation, Moscow Times si alte publicatii. Profilul sau ridica si mai multe semnalul de avertizare pentru noi, in urma afirmatiilor sale. Analiza lui in legatura cu dorinta Rusiei de a declansa un razboi in Republica Moldova si Ucraina se bazeaza pe o buna cunoastere a mentalitatii Kremlinului si a comportmentului generalilor din Ministerul Rus al Apararii. Referirile la Romania sunt extrem de ingrijoratoare, iar profilul lui Felgenhauer ne determina sa-i luam in serios semnalul de alarma, din declaratia data pentru Radio Europa Libera.

Avand in vedere afirmatiile analistului rus, ce completeaza tabloul informatiilor despre intentiile Rusiei, NATO este obligata de evolutiile din Est sa-si intareasca apararea pe Flancul Estic, inclusiv cu acele capabilitati militare ce astazi lipsesc din arsenalul statelor aliate, printre care si Romania", a scris Radu Tudor pe blogul său.

VEZI ȘI:

UEFA, veste tristă. Radu Tudor: O palmă pe obrazul României

Rusia: Rachetele NATO din România, motiv ”inevitabil” de RĂZBOI în Europa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel