Avertismentul experților. Criza refugiaților, risc major pentru copii

Criza refugiaților în Europa riscă să creeze o nouă generație de copii apatrizi. Pentru a preveni situație, țările trebuie să înlăture lacunele din legislația lor națională. 

Avertismentul intervine în timp ce Rețeaua europeană a programului pentru apatrizi (ENS) a lansat o campanie pentru a opri creșterea de copii apatrizi în Europa, unde aproximativ 600.000 de persoane nu au cetățenie.

Copiilor apatrizi le sunt refuzate drepturile fundamentale de care se bucură cei mai mulți oameni, fiind vulnerabili la exploatare. Ei trăiesc de multe ori în sărăcie, fără acces la educație și servicii medicale. 

Un raport ENS, care analizează legislația națională în 47 de țări europene, afirmă că legile greșite și procedurile de înregistrare a nașterii fac ca mii de copii să crească apatrizi pe continent, notează Reuters. Peste 470.000 de refugiați și migranți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia au ajuns în Europa în acest an. În jur de jumătate se crede că sunt refugiați din războiul sirian, potrivit Agerpres

ENS face apel la toate țările din Europa să înlăture lacunele pentru ca orice copil născut pe teritoriul lor să poată dobândi cetățenie și să nu rămână apatrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel