Avertismente SUA. Huawei, contraatacă

Directorul Huawei, Guo Ping, congresul mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona.
Descriere foto: Directorul Huawei, Guo Ping, congresul mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona.

Directorul Huawei contracarează avertismentele SUA invocându-l pe Snowden.

După ce SUA au dat de înţeles că guvernul de la Beijing ar beneficia în mod confidenţial de acces la tehnologiile companiei, gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei a contraatacat. 'PRISM(ă), PRISM(ă), spune oare/ în cine pot avea încrederea cea mai mare?' - a recitat directorul Huawei Guo Ping în timpul congresului mondial al telecomunicaţiilor de la Barcelona, referindu-se nu atât la povestea Albei ca Zăpada, cât la programul PRISM al Agenţiei naţionale pentru securitate al SUA, care colectează date prin intermediul a diverse companii americane de internet.

Guo Ping şi-a continuat atacul declarând că, dacă cineva nu înţelege ce a spus, să se ducă să-l întrebe pe Edward Snowden - cel care a dezvăluit, în 2013, respectivul program, declanşând un scandal la scară planetară. SUA au lansat presiuni asupra aliaţilor lor în încercarea de a-i determina să nu mai folosească echipamente Huawei.

Joia trecută, secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat că Washingtonul nu va mai putea coopera în sfera informaţiilor cu ţări care integrează tehnologii Huawei în sistemele lor de date. Australia a interzis deja accesul Huawei la reţelele sale 5G, decizie avută în vedere şi de o serie de state occidentale. Luni, directorul centrului britanic de informaţii şi securitate GCHQ, Jeremy Fleming, a avertizat împotriva riscurilor pe care le-ar presupune permiterea accesului companiilor chineze de IT la reţelele de telecomunicaţii britanice.

Citește și:

Scandalul Huawei: China aduce grave acuze Canadei

George Soros, atac la președintele Chinei

 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26