Avertisment: Tokes a declarat 2013 drept "Anul autonomiei"

corina_cretu
corina_cretu

Corina Crețu a condamnat ferm incitările lansate de Laszlo Tokes, pentru ca Ținutul Secuiesc și Zona Partium să fie recunoscute ca regiuni istorice cu statut special. Europarlamentarul a susținut că discursul de la Oradea al lui Europarlamentarul Corina Crețu a condamnat declarațiile lui Laszlo Tokes privind proclamarea anului 2013 drept "anul autonomiei". "Eforturile sale repetate de a specula problemele comunității maghiare într-o manieră naționalist-demagogică nu oferă nici un răspuns problemelor reale ale cetățenilor români de naționalitate maghiară și contravin eforturilor europene de aprofundare a procesului de integrare economică și instituțională", a declarat Corina Crețu.

Vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European a subliniat că România are nevoie de solidaritate și dialog, pentru a demara proces de relansare economică și de dezvoltare. "E regretabil că un membru al Parlamentului European, fost vicepreședinte al acestui for, nu a înțeles încă faptul că actuala dezbatere europeană despre federalism nu are nicio legătură cu autonomia pe criterii etnice, cu exacerbarea naționalismului și a tendințelor separatiste, ci este o încercare de răspuns la provocările crizei economice, sociale și decizionale în plan european", a transmis Corina Crețu.

De asemenea, europarlamentarul a criticat încercarea lui Laszlo Tokes de a folosi discuția publică privind modificarea Constituției României pentru a-și promova obiectivele extremiste.

Vineri, în cadrul unui discurs ținut la Oradea, Laszlo Tokes a incitat la mișcări de stradă, pentru ca Ținutul Secuiesc și Zona Partium să fie recunoscute ca regiuni istorice cu statut special, prin impunerea voinței maselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel