Avertisment teribil pentru România: Măsurile de supraveghere se vor înmulți

S-au înmulțit suspecții de terorism expulzați din România, a susținut deputatul PSD Georgian Pop, președintele Comisiei comune a Parlamentului pentru controlul SRI, după o discuție cu șeful Brigăzii Antitero din Serviciu. Acesta a mai precizat că nu poate furniza cifre, dar poate spune că, anul trecut, în cazul a sute de persoane a fost aplicată măsura "nepermiterii intrării pe teritoriul național".

"Numărul şi fenomenul este în creştere, ceea ce este un lucru îngrijorător pentru siguranţa naţională. Nu este o creştere spectaculoasă, dar activitatea de prevenţie trebuie să crească", a susținut Pop.

Acesta a mai declarat că, după recentele atentate comise în Europa, măsurile de prevenție și de patrulare s-au intensificat.

Georgian Pop (Comisia SRI) susține că s-au înmulțit suspecții de terorism expulzați din România

"În perioada următoare (mai ales fiind date ultimele evoluţii şi ultimele negocieri dintre Turcia şi UE), în momentul în care va fi liberalizată circulaţia, vizele vor fi ridicate pentru cetăţenii turci pentru Uniunea Europeană (inclusiv pentru România), măsurile de supraveghere şi de prevenţie vor trebui să fie mult mai multe, pentru că, dincolo de milioanele de cetăţeni turci cinstiţi care vor să circule în UE, sunt câteva mii de cetăţeni turci simpatizanţi ai unor organizaţii teroriste.

Pe evoluţiile privind instabilitatea din Orientul Apropiat şi Nordul Africii, din Siria, fluxurile migratorii se aşteaptă să fie în creştere. Pe lângă majoritatea cetăţenilor oneşti care fug din aceste zone, se pot infiltra şi terorişti, deci activitatea de prevenţie trebuie intensificată şi în România, pentru a fi siguri că acei cetăţeni nu pregătesc, nu organizează şi nu comit atentate în România", a explicat Pop.

Deputatul a mai susținut că „în peste 20 de state din UE, legislaţia s-a modificat, în sensul creşterii prerogativelor pentru serviciile de informaţii". În ceea ce privește România, acesta pledează pentru "găsirea unui echilibru între respectarea Constituţiei şi a drepturilor omului şi securitatea naţională".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel