Avertisment pentru românii care aleg muntele. TRASEU popular printre turiștii, DISTRUS. Evitați-l!

Poteca turistică a traseului Jepii Mari este distrusă de arborii doborâţi de vânt, iar salvamontiştii recomandă evitarea acestui traseu care acum este periculos, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

Doi turişti care coborau pe acest traseu s-au rătăcit, marţi seară, când mai aveau doar câteva sute de metri până la Buşteni, din cauza faptului că pe potecă sunt arbori doborâţi de vânt.

"În urmă cu două săptămâni, ca să nu închidem acest traseu, am deviat marcajul spre Cascada Urlătoare, dar în curând nici această variantă nu va mai fi practicabilă, pentru că Hidro Jepi SA (firma care gestionează captările de apă - n.r.) nu va mai permite ca poteca să treacă pe terenul lor. Este adevărat că există şi o lege în acest sens... dar ca măsură de prevenire a accidentelor montane, noi vom fi obligaţi să declarăm închis acest traseu (marcat cu triunghi albastru) pentru că, în prezent, este foarte periculos chiar şi ziua, până când personalul specializat în exploatări forestiere va extrage masa lemnoasă din potecă", precizează sursa citată, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel